Sportvloeren & Fitnessvloeren

Een sportruimte is niet compleet zonder een sportvloer waarop gesprongen kan worden en zware gewichten mogen vallen.

Zo hard als dat jij wilt trainen, zo weerbaar moeten sportvloeren zijn.

De Sportvloeren van Fit Floor

Fit Floor voorziet iedere sportschool, fitnessruimte, crossfit box, fysiotherapeut en thuisgym van professionele, rubberen fitnessvloeren. De vloer in jouw trainingsruimte is onze prioriteit.

De sportvloer tegels van Fit Floor zijn gemaakt van SBR (Styreen Butadieen Rubber), de meest voorkomende soort rubber welke bekend staat als slijtvast en sterk.

EPDM-rubber granulaat (Ethyleen Propyleen Dieen Monomeer), waardoor de rubbers het sterke karakter lang blijven behouden.

Beide rubbers in combinatie met een hoogwaardig polyurethaan bindmiddel maakt dat de fitness tegels van Fit Floor ijzersterk zijn voor iedere sportschool of -ruimte.

Dankzij hoge eisen op het gebied van productie voldoen alle producten aan extreem hoge technische parameters. Kwaliteit staat bij Fit Floor op #1. Vandaar dat wij ook 12 maanden garantie bieden en kunnen bieden.

Wat vinden onze klanten van de Sportvloer Tegels?

Dwight Hoever
Dwight Hoever
Project Me
Lees verder
''Al jaren is Fit floor onze vaste leverancier voor bumper plates en olympische stangen. De service is uitstekend en er wordt altijd meegedacht. In onze PT-studio kiezen wij voor de beste kwaliteit en daarom zijn we zo blij me hen. Fit Floor is er van Home-gym tot profesionele studio.''
Jordin Vliegen
Jordin Vliegen
Jor Sports & More
Lees verder
“Zeer fijn contact gehad met betrekking tot de levering van onze nieuwe sportvloer. Deze is snel geleverd, ik zou Fit Floor zeker aanraden!”
Miriam Kuster
Miriam Kuster
Feel Good Moms
Lees verder
“Wij hebben voor onze locatie sportvloeren en bumper plates gekocht en zijn enorm tevreden over de prijs/kwaliteit!''

Waar een fitnessvloer aan moet voldoen

Een sportvloer in je favoriete sportschool ligt er niet voor niks. Jij moet namelijk veilig kunnen trainen en op een vloer van beton gaat dat niet. Rubberen fitness tegels zorgen ervoor dat sporters kunnen doen wat zij doen: hard trainen. De fitness vloertegels van Fit Floor zijn voorzien van een aantal eigenschappen waarmee dat kan:

Demping

Misschien wel het belangrijkste voordeel is het dempende effect van sportvloer tegels. Het opvangen van verschillende klappen is cruciaal in een trainingsruimte. Voor bescherming van sporters, materiaal en de vloer zelf.

Trillingisolatie

Het neervallen van twee zware dumbells of het springen van een grote groep mensen zorgt voor beweging. Deze beweging uit zich in trilling in vloeren en muren. De tegels zijn zo geproduceerd dat deze de trillingen isoleren.

Geluidsdemping

Niet alleen worden trillingen geïsoleerd, ook geluid wordt gedempt dankzij een rubberen sportvloer.

Antislip

Een sportvloer van Fit Floor biedt niet alleen voordelen op het gebied van demping en isolatie. Uitglijden wordt voorkomen dankzij het antislip karakter van de tegels.

Duurzaamheid

De tegels van Fit Floor hebben een duurzaam karakter omdat deze slijtvast zijn en jarenlang meekunnen in een ruimte waar intensief gebruik van wordt gemaakt.

Hygiënisch

Dankzij de unieke structuur zijn de sportvloer tegels van Fit Floor eenvoudig schoon te houden en er vestigt zich geen vuil in de tegels.

Fitnesstegels & sportvloer tegels

Beide varianten zijn beschikbaar in wart granulaat SBR of zwart met gekleurde spikkel.

Puzzel tegel

 • Afmeting van de uitsparing tot de overlap: 98,5 cm x 98,5 cm
 • Afmeting van overlap tot overlap: 102,5 cm x 102,5 cm.
 • Uitvoeringen: Zwart, gekleurd, Mosaic en EPDM.
 • Beschikbare diktes: 8mm (8kg), 15 mm (16kg), 20 mm (21 kg) en 30 mm (31 kg).
 • Dichtheid: tot 1150 kg / m3
 • Vorm: 24-tal puzzelhaken.
 • Samenstelling: Hoge kwaliteit rubbergranulaat en polyurethaanlijm.
 • Installatie: op een vlakke ondergrond, verlijmen kan maar is niet nodig.
 • Aanpassingen: U snijdt de vloer zelf gemakkelijk op maat met een mes.
 • Afmeting van de uitsparing tot de overlap: 100 cm x 100 cm
 • Uitvoeringen: Zwart, gekleurd, Mosaic en EPDM.
 • Beschikbare diktes: 15 mm (16kg), 20 mm (21 kg) en 30 mm (31 kg).
  Dichtheid: tot 1150 kg / m3
 • Vorm: Vierkant
  Samenstelling: Hoge kwaliteit rubbergranulaat en polyurethaanlijm.
 • Installatie: op een vlakke ondergrond, het is aangeraden deze tegels te verlijmen.
 • Aanpassingen: U snijdt de vloer zelf gemakkelijk op maat met een mes.

Wat is een sportvloer precies?

Een sportvloer is een vloer die ervoor gemaakt is om intensief gebruik in verschillende soorten trainingsruimtes de juiste weerstand te bieden zodat de sport juist en veilig kan worden beoefend.

Er bestaan verschillende soorten sportvloeren, zoals: fitnessvloeren, vloeren van kunstgras, houten vloeren, gymzaal vloeren en vinyl sportvloeren. Fit Floor is gespecialiseerd in rubberen producten die gebruikt worden in de sportwereld en focust zich voornamelijk op fitnessvloeren of rubberen sportvloeren.

Wat kost een sportvloer?

De kosten om een sportvloer aan te schaffen hangen af van het aantal m² van de ruimte en het soort rubberen tegel dat je kiest. Per m² kun je rekening houden met een bedrag tussen €23,15 en €36,78 exclusief btw.

Een sportvloer installeren

Het installeren van de sportvloeren van Fit Floor is zeer eenvoudig. De tegels dienen op een vlakke ondergrond te worden gelegd. Aangezien de tegels 1 bij 1 meter groot zijn, zijn ook grote oppervlaktes snel en eenvoudig gelegd. Bij een aantal van de varianten in het assortiment raden wij aan de fitness tegels te verlijmen zodat de grip en ligging optimaal is. Mocht verlijmen geen optie zijn, is de fitness tegel met puzzelvorm de beste oplossing.

Soorten fitness tegels

Er bestaan een hoop verschillende soorten sportvloeren. Fit Floor vult jouw sportruimte met behulp van professionele fitness tegels. Daarin heb je meerdere opties.

 • Fitnesstegel Premium: de beste fitnesstegel op de Nederlandse markt. Dankzij harde persing een extreem sterk product dat ook nog eens een professionele uitstraling heeft.
 • Fitnesstegel Economy: deze Economy tegels verschillen van de Premium versie vanwege een hogere onderlinge maatafwijking waardoor er wordt geadviseerd de tegels in half verband te installeren.
 • Rubberen puzzel sportvloer: de puzzel-variant van de fitnesstegel leg je eenvoudig in elkaar waardoor de hele vloer een geheel wordt en verschuiving minder voor zal komen.
 • Fitnessvloer op rol en naadloos: deze variant is ideaal voor grotere ruimten die gepresenteerd willen worden als één geheel. De vloerdelen zijn 1 meter breed en 10 meter lang. De dikte van de vloer wordt bepaald door de activiteiten die je erop wil ondernemen. 6mm en 8mm dik zijn de varianten die we standaard op voorraad hebben maar op bestelling kunnen we ook 10 en 12mm dikke vloeren leveren.

De toepassingen van sportvloeren

Iedere ruimte waar intensief gesport wordt moet een veilige omgeving kunnen bieden. Een sportvloer kan en mag daar niet aan ontbreken. De rubberen sportvloeren van Fit Floor zijn veelzijdig en kunnen voor verschillende sporten en ruimtes worden gebruikt. Enkele voorbeelden daarvan zijn als volgt:

 • Fitness: een rubberen sportvloer is handig voor fitnessactiviteiten voor een veerkrachtig en schokabsorberend oppervlak. Meer grip en demping tijdens het trainen heeft impact op de vorm, spieren en gewrichten van fitnessfanaten.
 • Crossfit: veel verschillende oefeningen en een mix van kracht- en conditietraining door elkaar. Crossfit heeft een hoog intensief karakter. Materiaal en sporters moeten zo min mogelijk belast worden door externe omgevingsfactoren zodat zij blessurevrij al hun energie in een training kunnen stoppen.
 • Cardio: rennen, touwtje springen, jumping squats en high-intensity interval trainingen vragen om een vloer die schokken absorbeert. Een harde ondergrond kan zorgen voor fysieke klachten in gewrichten zoals knieën, heup en onderrug.
 • Gewichtheffen: zware gewichten heffen? Dan is een sportvloer waar je stabiel staat enorm van belang. Houding en vorm zijn hiervan afhankelijk. En als je dat zware gewicht de lucht in hebt, wil je hem ook kunnen laten vallen zonder zorgen.
 • Fysiotherapie: het liefst kom je niet met een blessure bij de fysiotherapeut. Als je er dan toch naartoe moet, wil je als patiënt een comfortabele, stabiele sportvloer om oefeningen op te doen zodat je snel en goed kan herstellen.

Fitnessvloeren

Een fitnessvloer heeft het zwaar te verduren. Dumbells en halterschijven van licht- en zwaar gewicht vallen neer op de vloer en ook fanatieke sporters springen, stampen en vallen neer. Fitnessvloeren moeten ondersteuning bieden voor deze weerstand en tegelijkertijd een veilige omgeving voor sporters creëren.

Fitnessvloeren kopen bij Fit Floor

Overweeg je om een sportvloer te kopen, kan Fit Floor een aantal aanzienlijke voordelen bieden. Binnen 1 tot 2 werkdagen ontvang jij je bestelling in huis. Jouw gym of sportruimte kun je direct gaan verrijken met een duurzame, kwalitatieve sportvloer.

Ook kun je jouw bestelling ophalen (Valkenburg aan de Geul). Vanwege rechtstreeks contact met de producent kunnen wij zeer scherpe prijzen bieden en maatwerk realiseren voor bijzondere projecten.

Neem contact op voor de mogelijkheden of bestel vandaag nog