Stap voor Stap instructies voor de installatie van een rubberen vloer

‘Geschreven door Olga L’Espoir op 17 december 2019’

Ben je van Plan om een rubberen vloer te installeren?
Met de hulp van deze manual en de stap voor stap instructies kan iedereen een rubberen vloer plaatsen.

Stap 1: Het ontwerp van de rubberen vloer.
Zorg bij het ontwerpen van het vloerplan ervoor dat het grootse oppervlakte met volledige (puzzel)matten aan elkaar gelegd kan worden, zonder ze te hoeven snijden. Leg de rubberen mat eerst volledig neer om onnodige montage of snijden te voorkomen.

Stap 2: Reinigen van het oppervlak waarop de rubberen vloer wordt gelegd. 
Een grondige reiniging van de vloer voorafgaand aan het leggen is noodzakelijk. Hiervoor kan gewoon een stofzuiger of een borstel gebruikt worden. Hou er rekening mee dat de hoeken en randen extra schoon zijn. Let hierbij tevens op de staat van de vloer, zitten er gaten of oneffenheden in? probeer deze dan op te vullen zodat de vloer mooi gelijk is. Zorg er ook voor dat er geen vocht optrekt uit de vloer dat direct in contact komt het rubber. Dit kan namelijk tot verlies leiden van de oorspronkelijke eigenschappen. en de sterkte van de  rubberen vloer. 

Stap 3: het plaatsen van de vloer.
Een belangrijk principe bij het plaatsen van de rubberen vloer is te beginnen vanaf het einde van de ruimte/kamer. Hou hierbij het vooraf uitgewerkte vloerplan in gedachte. Bij een puzzelvloer snijdt u de puzzellipjes aan de muurzijde af om een recht oppervlak te verkrijgen. Wanneer de trainingszone eindigt in het midden van de ruimte of overloopt op een andere trainingszone moet er gebruik worden gemaakt van de puzzel uiteinden. Deze zorgen ervoor dat de overgang tussen de twee zones comfortabel verloopt.

Begin vervolgens met de (puzzel) matten die niet hoeven worden versneden. Om de puzzelvloer goed stevig in elkaar te drukken kan gebruik worden gemaakt van een rubberen hamer om het vlak snel te egaliseren. U kunt een afbreekmes gebruiken om de matten op maat te snijden en de vloer aan te passen op uw sportzaal. Dubbelzijdige tape is handig voor het monteren van kleine onderdelen.

Stap 4: Het reinigen van de rubberen sportvloer.
Wanneer de rubberen sportvloer volledig is gelegd en op maat is gesneden kunt u de vloer reinigen. Hiervoor kunt u eenvoudig gebruik maken van een dweil en reinigingsmiddel. De vloer is daarna klaar voor gebruik!